RO RU EN
e-mail: info@acap.md
(+373 22) 54-34-08
(+373 22) 54-14-21
(+373 22) 54-14-95
17.03.2015
Noutăţi ACAP
Contabilii celor trei Agenţii de Dezvoltare Regională - Nord, Centru și Sud - sunt instruiţi la 11-12 martie 2015 pentru a putea aplica noile Standarde Naţionale de Contabilitate,intrate în vigoare în 2015.

Trainingul este desfăşurat de Asociaţia Contabililor şi Auditorilor Profesionişti din Republica Moldova (ACAP).

Scopul trainingul, a fost dezvoltarea competenţilor necesare pentru organizarea contabilităţii la întreprinderile publice cu autonomie financiară conform noile SNC, întocmirea Raportului Financiar anual şi a Declaraţiei cu privire la impozitul pe venit precum şi familiarizarea cu modificările normative actuale.

Sprijinul este oferit de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova".

La instruire au participat reprezentanți ai Ministerului Finanțelor al RM, responsabili de elaborarea noilor Standarde Naţionale de Contabilitate, ca urmare modificărilor în legislaţie operate. Astfel, va creşte calitatea evidenţelor contabile, dar şi a rapoartelor financiare, care vor corespunde cerinţelor internaţionale în domeniu.

În total, au fost instruiţi 6 specialişti: contabilul şi contabilul-şef din fiecare ADR.

Alte sesiuni tematice de instruire vor fi organizate trimestrial în 2015. Trainingurile au loc la solicitarea partenerului instituțional al proiectului GIZ - Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), ADR-urile fiind instituțiile sale subordonate.

Proiectul GIZ este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ),Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor
Externe al României şi Uniunea Europeană.