RO RU EN
e-mail: info@acap.md
(+373 22) 54-34-08
(+373 22) 54-14-21
(+373 22) 54-14-95
03.01.2011
"Cererea pentru cursuri la distanţă CAP/CIPA şi DipIFR creşte în toate ţările CSI . În legătură cu acest fapt corporaţia dezvoltă o reţea de dealeri regionali pentru fiecare dinbtre produsele sale de bază. În luna octombrie, la reţeaua noastră de parteneri au aderat companii noi din Moldova şi Tajikistan. Acum contabilii şi finanţatorii din aceste ţări întâmpină mai puţine dificultăţi la îndeplinirea formalităţilor în scopul instruirii în cadrul cursurilor şi pregătirii eficiente pentru certificarea internaţională.

Criza economică constituie o perioadă foarte bună pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul învăţământului la distanţă, precum şi pentru participanţii interesaţi de instruirea online. La distanţă se pot obţine nu numai cunoştinţele şi competenţele necesare într-o formă mai convenabilă, fără a distrage atenţia de la domeniul principal de activitate, dar şi pot fi economisiţi banii stagiarilor. 

Partenerii Corporaţiei "Activ" vorbesc din ce în ce mai mult despre faptul că în ţările lor de învăţare la distanţă popularitatea este în continuă creştere. Această tendinţă se explică în primul rând prin faptul, că instruirea online 
este o mare oportunitate de a-şi îmbunătăţi abilităţile la locul de muncă, în orice moment convenabil, pentru orice perosană şi la orice locaţie.
 
Popularitatea instruirii la distanţă pe portalurile specializate www.cap-cipa.com şi www.dipifr.com în regiunea CSI creşte încontinuu. Această creştere este influenţată în mare parte de activitatea dealerilor Corporaţiei "Activ". Vara aceasta în reţeaua noastră de parteneri au apărut noi companii din Rusia şi Kazahstan, iar toamna la reţea au aderat companii din Tadjikistan şi Moldova.

Partenerii noştri din regiuni ies pe piaţa ţării lor cu un produs exclusiv şi actual. În pofida acestui fapt, în lucrul cu clienţii ei nu se confruntă cu limitări teritoriale sau de timp, iar toate cheltuielile pentru publicitate, suportul tehnic şi informaţional sunt preluate de corporaţie.
 
Autoritate şi influenţă 
În mijlocul sezonului de toamnă la reţea a aderat Institutul Public al contabililor şi Auditorilor Profesionişti din Republica Tadjikistan (Общественный Институт профессиональных бухгалтеров и аудиторов Республики Таджикистан). 

Institutul realizează o activitate instructivă amplă, pentru care dispune de licenţa respectivă a Ministerului educaţie, şi este unica instituţie din Republica Tadjikistan, care deţine dreptul de a petrece examene conform programului de certificare internaţională a contabililor profesionişti în baza Standardelor Internaţionare de Raportare Financiară (SIRF) şi standardelor de instruire ale Federaţiei Internaţionale a Contabililor (IFAC). Instituţia publică revista periodică «Аудит», manuale şi materiale pentru conferinţele ştiinţifico practice.
 
În Republica Moldova în calitate de parteneri ai Corporaţiei noastre a devenit Asociaţia Obştească "Asociaţia Contabililor şi Auditorilor Profesionişti din Republica moldova" (ACAP RM). 
Această asociaţie este unica organizaţie necomercială, autonomă, non-guvernamentală din ţară, scopul de bază al căreia este coordonarea activităţii specialiştilor calificaţi în domeniul evidenţei contabile şi auditului.
 
АСАР RM este membru plenipotenţiar al Federaţiei Internaţionale a Contabililor (IFAC), al Parteneriatului Sud Est European pentru Dezvoltarea Contabilităţii (SEEPAD), al Consiliului Eurasiatic al Contabililor şi Auditorilor Certificaţi (ECCAA) şi membru asociat al Federaţiei Internaţionale a Experţilor Contabili Francofoni (FIDEF). 

Asociaţia îşi realizează scopurile sale şi sarcinile în corespundere cu Standardele Internaţionale ale IFAC şi CE.

Este necesar de menţionat, că studenţii din Tadjikistan şi Moldova au fost înscrişi la cursurile de instruire la distanţă încă până la semnarea acordurilor de parteneriat. În legătură cu aceea, că în aceste ţări avem deja parteneri, sperăm că va creşte şi numărul studenţilor, doar astfel ei se vor folosi cu mult mai uşor de serviciile instructive, care sunt oferite de Corporaţia «Актив».
 
Reprezentând cursurile de instruire la distanţă în regiuni, dealerii noştri îşi pot acum extinde diapazonul de clienţi, în pofida oricăror limitări teritoriale. Suntem convinşi, că noii reprezentanţi din Tadjikistan şi Moldova îşi vor aduce aportul la dezvoltarea de mai departe şi consolidarea autorităţii profesiei contabile în ţările de origine şi vor stimula compatrioţii întru atingerea noilor standarde de profesionalism, pledând în acelaşi timp pentru corespunderea la nivel naţional a acestor standarde. 

Să le urăm succese!"
 
Pentru a Vă familiariza cu versiunea originală a articolului, rugăm accesaţi link-ul de mai jos: 
http://cap-cipa.com/index.php/welcome2/showFullContent/36/n