RO RU EN
e-mail: info@acap.md
(+373 22) 22-19-25
(+373 22) 54-14-21
(+373 22) 54-14-95
Evenimente ACAP
16.08.2021

Asociația Contabililor și Auditorilor Profesioniști din Republica Moldova a celebrat 25 de ani de la fondare  în data de 16 august, fiind creată în 1996 și recunoscută de Federația Internațională a Contabililor (IFAC), devenind ulterior membru cu drepturi depline.  Actualmente ACAP RM oferă programe de certificare de înaltă calitate, de dezvoltare profesională continuă pentru contabili și auditori, și promovează valorile profesionale și interese celor peste 1 000 membri.

Celebrarea unui sfert de secol al profesiei înseamnă în primul rând, celebrarea profesioniștilor din domeniul contabil și de audit pentru că ei reprezintă esența și simbolul profesiei. Aniversarea constituie și o manifestare a ancorării ireversibile a ACAP RM  în spațiul valoric în profesie, unde îi revine un rol esențial în consolidarea capacității sale instituționale, accelerând dezvoltarea abilităților și competențelor profesioniștilor din  domeniu. 

Prin diversele dimensiuni ale activității sale, ACAP RM a reușit să se afirme drept o instituție importantă atât în domeniul contabilității și auditului în particular, cât și cel al vieții sociale în general.

Pe parcursul celor 25 de ani, în colaborare cu organele de reglementare și cu sprijinul necondiționat al partenerilor Asociației, au fost realizate numeroase proiecte privind dezvoltarea profesională a contabililor și auditorilor din Republica Moldova, precum și propuneri privind cele mai eficiente și corecte soluții care ar contribui calitativ la dezvoltarea profesiei contabile și de audit în Republica Moldova.

Scopul primordial al activităților desfășurate au avut drept scop promovarea și ridicarea prestigiului profesiei în Republica Moldova, schimbul de experiență și însușirea bunelor  practici în domeniul auditului și contabilității.

În această zi aniversară ACAP RM a organizat, pentru membrii săi,  evenimente profesionale online cu genericul ”Comerțul electronic: regimul legal, contabil și fiscal” și ”Generalități aferente documentului electronic: de la creare până la semnare”  la care au participat peste 70 de persoane. 

ACAP RM, în sprijinul misiunii sale, a creat o platformă modernă pentru dezvoltarea profesiei contabile și de audit în Republica Moldova. Instruire, certificare, participare la activități de standardizare, cooperare cu parteneri locali și străini și, nu mai puțin important, protejarea intereselor membrilor săi - toate acestea fiind sarcini ale Asociației pe întreaga perioadă a activității sale. Toate aceste rezultate se datorează în mare măsură potențialului profesional și dedicării membrilor asociației, fapt pentru care ACAP RM exprimă recunoștință tuturor membrilor pentru participarea activă în viața Asociației

ACAP RM adresează mulțumiri partenerilor și membrilor pentru felicitări și urări fantastice cu ocazia aniversării a 25 de ani.