RO RU EN
e-mail: info@acap.md
(+373 22) 54-34-08
(+373 22) 54-14-21
(+373 22) 54-14-95
Evenimente ACAP
14.10.2010
Аsociaţia Contabililor şi Auditorilor Profesionişti din Republica Moldova (ACAP RM), în colaborare cu corporaţia "Aktiv", invită toţi doritorii la cursurile la distanţă conform programelor internaţionale de calificare CAP/CIPA şi ACCA DipIFR (rus).

Instruirea electronică în baza CAP/CIPA şi DipIFR reprezintă un program interactiv elaborat special, cu un mecanism de feed-back, care este îndreptat spre instruirea calitativă şi pregătirea specialiştilor pentru trecerea cu succes a examenelor şi certificarea fără a întrerupe procesul de lucru.

Tehnologia de instruire (electronică) la distanţă în cadrul cursurilor CAP/CIPA
  • Instruirea are loc prin Internet, fără a frecventa instituţia de învăţământ;
  • Totul, de ce aveţi nevoie, este un computer cu conexiune la Internet. Studenţii vor lucra cu materialele cursului, plasate pe site-ul www.cap-cipa.com sau www.dipifr.com;
  • Cursul CAP include 3 discipline: "Contabilitate financiară", "Contabilitate managerială", "Fiscalitatea şi dreptul". Fiecare disciplină, la rândul său, constă din module. Termenul de instruire pentru fiecare dintre disciplinele САР constituie 90 zile calendaristice, în cazul CIPA - câte 100 zile pentru fiecare din cele patru discipline, DipIFR – 120 zile pentru întregul curs. În limitele acestor perioade studentului i se oferă posibilitatea de a-şi alege timpul potrivit şi modul de instruire în conformitate cu programul cursului şi regimul de instruire.
  • Sarcina profesorului este de a dirija procesul instructiv şi de a ajuta studentul să distribuie corect timpul şi să se adapteze la perioada de instruire.
  • Modulul de instruire include:
    • un fişier multimedia sau webinar (seminar online);
    • manual în format electronic;
    • conspect în format electronic;
    • probleme cu soluţii la ele;
    • test automatizat de verificare a cunoştinţelor;
    • examen de probă.
Pe portalurile indicate sunt descrise amănunţit recomandările cu referire la studiul materialelor. Este important, ca şi profesorul şi studentul să acţioneze în unison.
  • Rezultatul trecerii testului poate fi văzut de către student numai din poziţia "promovat/nepromovat". Profesorul vede răspunsul şi are posibilitatea de a analiza greşelile. În decurs de 24 ore el este obligat să-şi plaseze comentariile la compartimentul "Recenzii". Esenţa acestei recenzii constă nu numai în aceea, că se indică răspunsurile incorecte, dar se explică de asemenea unde poate fi găsit răspunsul corect.
  • Profesorii menţin legătura cu studenţii în procesul de instruire prin intermediul poştei electronice integrate de portal, unde ei pot da răspunsuri la întrebările curente ale studenţilor şi recomandări.
  • După trecerea cu succes a tuturor modulelor fiecărei discipline e necesară petrecerea unui examen-probă, care, după felul său, este apropiat la maxim de examenul real. Studentului i se acordă un timp strict limitat, conform cerinţelor examinatorului şi transmite lucrarea la adresa electronică a administratorului portalului respectiv. Administratorul retransmite lucrarea profesorului, care se obligă să o verifice în decurs de trei zile şi şă expedieze administratorului recenzia sa.
  • În scopul promovării examenului sunt acordate două încercări, iar profesorul ia în calcul a doua încercare. După promovarea examenului-probă (în acest scop este necesară acumularea a 80 puncte) studentul este transferat la categoria absolvenţilor.

După efectuarea transferului în poziţia de absolvent, studentul poate accesa, până la sesiunea ulterioară, materialele portalului, însă comunicarea cu profesorul este restricţionată.

Instruirea la distanţă este un sistem deschis de instruire, care presupune interacţiunea activă a profesorului cu studentul prin intermediul tehnologiilor multimedia curente. O astfel de formă de instruire oferă posibilitatea de alegere a locului, timpului şi modului de instruire. 

Pentru cine este destinată instruirea la distanţă?
  1. Pentru persoanele cu un regim de lucru încărcat, care nu oferă posibilitatea de a-şi programa timpul pentru instruirea cu frecvenţă.
  2. Pentru numeroasele categorii de actuali şi/sau viitori studenţi, ale căror condiţii de trai şi de lucru se schimbă în procesul de instruire cu frecvenţă (decret, copii mici, condiţii de lucru diferite).
  3. Pentru studenţii din ultimii ani la specialităţile de finanţe şi economie din cadrul instituţiile superioare de învăţământ.
  4. Pentru locuitorii oraşelor şi raioanelor îndepărtate.
  5. Pentru persoanele, care, din cauza capacităţilor sale fizice insuficiente, nu pot frecventa orele de studii.
Forma de instruire la distanţă este pe potriva fiecăruia, dat fiind faptul că oferă posibilitatea de a cumula instruirea cu activitatea de zi cu zi.

Dvs. aveţi posibilitatea să apreciaţi în mod individual sistemul nostru de instruire la distanţă pe portalurile http://cap-cipa.com şi http://dipifr.com accesând versiunea demo gratuită a lui.
În acest scop pe portalul instructiv veţi selecta ţara şi veţi accesa compartimentul "Despre proiect" (rus. "О проекте"). În colţul drept de sus, accesaţi butonul "Înregistrare". Se deschide formularul. Completaţi cu atenţie toate câmpurile şi înregistraţi-vă. Într-un minut veţi primi la adresa electronică indicată numele de utilizator şi parola.
Copiaţi-le şi transpuneţi-le în zona de înregistrare din dreapta.
După aceasta veţi putea accesa materialele primului modul.
În regim de testare meniul va include: un webinar arhivat, un manual electronic, un conspect, probleme şi teste. Toate acestea pot fi accesate cu uşurinţă.

Dezvoltatorul aplicaţiilor incluse pe portalurile specializate de instruire la distanţă www.cap-cipa.com, www.dipifr.com şi www.webinary.biz, este Corporaţia "Актив", care este şi operatorul serviciilor în sfera tehnologiilor informaţionale, instruirii electronice şi comunicaţiilor online.  

Informaţie de contact în Moldova: АСАР RМ, or. Chişinău,
tel.: ( 373 22) 54-34-08, 54-14- 95, 22-19-25, 54-14-12;
Persoana de contact: Marianna Parniţcaia, coordonatorul programului de certificare;
e-mail: info@acap.md