RO RU EN
e-mail: info@acap.md
(+373 22) 22-19-25
(+373 22) 54-14-21
(+373 22) 54-14-95
Evenimente IFAC
27.04.2016
În data de 27 aprilie 2016 ACAP a participat la Conferința ministerială bianuală organizată de Banca Mondială, Centrul pentru Reforma de Raportare Financiară (CFRR). La eveniment au fost prezenţi miniștrii de finanțe, reprezentanți guvernamentali și delegaţi ai comunităților profesionale și academice din Europa și Asia Centrală.

Tema principală a conferinței a fost impactul raportării financiare de calitate asupra investițiilor, menite să dirijeze catalizarea creșterii economice.

Evenimentul a oferit un forum unic diferitor utilizatori de informații financiare pentru discutarea exemplelor de succes, precum și a procedurilor de îmbunătățire a calităţii, fiabilităţii și a disponibilităţii informațiilor financiare. Participanții au discutat, de asemenea, cu privire la rolul reformei contabilității publice în promovarea transparenței și responsabilităţii guvernelor.

Conferința a promovat utilizarea informațiilor financiare în sprijinul stabilității financiare, accesul la finanțare pentru întreprinderi și creșterea economică în Europa și Asia Centrală.

La 28 aprilie, al doilea eveniment lateral, Forumul regional al organizațiilor profesionale de contabilitate  a reunit peste 20 de reprezentanți ai organismelor internaţionale. Obiectivul evenimentului a constituit discutarea  modului, a strategiei de dezvoltare, precum şi contribuţia profesiei pentru o creștere economică durabilă.