RO RU EN
e-mail: info@acap.md
(+373 22) 22-19-25
(+373 22) 54-14-21
(+373 22) 54-14-95
Evenimente ACAP
În perioada 20-24 ianuarie s-a desfășurat cursul regional privind pregătirea și instruiriea în domeniul contabilității pentru formatori  în cadrul programului PULSAR organizat și susținut de Ministerul Finanțelor din Austria,  Banca Mondială și Asociaţia Contabililor Certificaţi şi Autorizaţi (ACCA) pentru țările din Balcanii de Vest și din Parteneriatul Estic, care s-a desfășurat la Batumi, Georgia.
 
La eveniment au participat peste 60 de persoane, formatori ai proiectului PULSAR. Programul regional în domeniul contabilității și raportării financiare în sectorul public (PULSAR) are scopul de a sprijini dezvoltarea acestui domeniu în conformitate cu standardele internaționale de contabilitate pentru sectorul public (IPSAS) și standardele internaționale de instruire (IES).
 
În cadrul seminarului au fost discutate, de asemenea, strategiile și structura programelor de dezvoltare profesională a angajaților din sectorul finanțe publice, prezentate de responsabili din cadrul BM, precum și îndrumarul BM privind învățământul, instruirea și certificarea în domeniul contabilității în funcție de nivelul de pregătire profesională a specialiștilor.

Schimbul de experiență, precum și analiza profundă a situațiilor practice, discuțiile și studiul unor cazuri mai complexe au lăsat un impact  semnificativ  asupra pregătirii profesionale.
 
ACAP RM adresează felicitări Președintelui Consiliului ACAP RM, Georgeta COVALIOV RUSU si membrului Consiliului ACAP RM, Iuliana ȚUGULSCH, pentru participarea și finalizarea cu succes a cursului destinat pregătirii formatorilor în domeniul Standardelor Internaționale de Raportare Financiare în sectorul public.