RO RU EN
e-mail: info@acap.md
(+373 22) 22-19-25
(+373 22) 54-14-21
(+373 22) 54-14-95
Evenimente ACAP
14.01.2021

În  data de 12 ianuarie 2021, ACAP a organizat seminarul practic cu tematica “Practici privind aplicarea modificărilor operate în domeniul fiscal și contabil”, care a durat până la 14 ianuarie 2021.

La evenimentul online, care s-a desfășurat pe platforma ZOOM, au participat profesioniștii din domeniul contabilității și finanțelor, angajați ai Agențiilor de Dezvoltare Regionala din RM (ADR Nord, Centru și Sud). 

Unul dintre obiectivele principale ale webinarului, s-a axat pe perfecționarea competențelor și performanțelor profesioniștilor contabili din cadrul  Agențiilor de Dezvoltare Regională, precum și familiarizarea acestora cu noutățile legislative în domeniul contabilității, fiscalității și Codului muncii, modul de aplicare a acestora în practică.

Subiectele de interes profesional abordate în cadrul evenimentului s-au axat pe:

  • Particularitățile evidenței și calculării amortizării mijloacelor fixe și imobilizărilor necorporale în scopuri fiscal;
  • Aplicarea cotei 0 TVA în cazul proiectelor investiționale cofinanțate de către APL;
  • Modificările aferente procesului de raportare financiară pentru anul 2020. Închiderea anului 2020;
  • Actualizarea politicilor contabile în conformitate cu noile prevederi legislative;
  • Principalele etape ale contabilității și reflectarea în situațiile financiare a investițiilor străine (externe)ș
  • Modificările operate în Codul Muncii. Munca prin cumul și cumularea de funcții, normarea muncii. Evidența orelor recuperate (nelucrate în timpul pandemiei). Contract de prestare servicii, iar discuțiile au generat răspunsuri la probleme de actualitate cu care se confruntă profesioniștii în activitatea curentă.

Evenimentul a fost organizat cu suportul financiar al Uniunii Europene, acordat prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Seminarul a avut caracter pronunțat practic – aplicativ, iar pregătirea participanților s-a desfășurat cu mijloace și metode moderne: exemplificări, dezbateri și discuții active. Toți participanții au dat o notă înaltă evenimentului, apreciind orientarea practică și competența profesională a formatorilor. La finele instruirii, participanților au fost înmânate Certificate de participare.