RO RU EN
e-mail: info@acap.md
(+373 22) 22-19-25
(+373 22) 54-14-21
(+373 22) 54-14-95
Evenimente ACAP

A devenit o tradiție frumoasa de colaborare comună între, Asociația Contabililor și Auditorilor Profesioniști din Republica Moldova  și Facultatea Științe Economice, Departamentului Contabilitate și Informatică Economică a Universității de Stat din Moldova de a organiza evenimente profesionale. 

În data de 28 ianuarie a.c. s-a desfășurat  Masa rotundă  cu genericul ”Repere noi și vechi în contabilitatea și fiscalitatea entităților”, la care au participat cadrele didactice ale Facultății Științe Economice a USM.  
În acest an, având în vedere condițiile impuse de actuala situația socio-sanitară, evenimentul s-a desfășurat online, pe platforma ZOOM.

Scopul evenimentului a constat în schimbul de idei ce pot sprijini rolul  profesorilor la procesul educațional în domeniul contabilității.

Profesioniștii au pus în discuție aspecte legate de recentele modificări operate în legislația contabilă și fiscală, care au evidențiat rolul și importanța profesiei contabile, precum și contextul în care profesioniștii din domeniu își desfășoară  activitatea în beneficiul interesului public.

În cuvântul de deschidere dna Maria Cojocaru, dr., conf. univ., șef Departament Contabilitate și Informatică Economică Facultatea Științe Economice, Universitatea de Stat din Moldova, a accentuat importanța și necesitatea cunoașterii celor mai recente modificări legislative și practici curente, precum și implicațiile acestora asupra profesiei de contabil și auditor. 

În cadrul evenimentului au susținut prezentări și și-au împărtășit experiența practică reprezentanții ACAP RM: Valentina Panuș, dr., auditor, contabil Profesionist Certificat Internațional CIPA; Vladimir Dolghi auditor, Vice-președinte al Consiliului Director ACAP RM; Natalia Zlatina dr., conf.univ., Director executiv ACAP RM.