RO RU EN
e-mail: info@acap.md
(+373 22) 22-19-25
(+373 22) 54-14-21
(+373 22) 54-14-95
Evenimente ACAP

În data de 9 mai 2020, Asociația Contabililor și Auditorilor Profesioniști din Republica Moldova și Asociația Administratorilor Financiari Profesioniști din Azerbaidjan (APFM) au organizat webinar-ul cu tema „Diagnosticul stării financiare a entității - faza de pornire a depășirii situației de criză”. Evenimentul a fost transmis în direct pe platforma Zoom.

În condițiile crizei generate de pandemia COVID-19 utilizatorii de informații își pun speranța în profesioniștii contabili că aceștia vor reflecta cât mai complet și adecvat efectele pandemiei asupra activității entităților.

Subiectele evenimentului au vizat teme de actualitate legate de rolul profesionistului contabil în aceste vremuri tulburi, iar obiectivele s-au axat pe familiarizarea participanților cu metodele și instrumentele moderne de efectuare a analizei financiare și diagnosticare de înaltă calitate a entității în condițiile crizei economice, precum și oferirea recomandărilor, bunelor practici pentru procesul decizional în sistemul managerial.

Participanții au fost salutați de: președintele Consiliului director ACAP RM Georgeta Covalev-Rusu, președintele APFM Nuria Novruzova și membrul Comisiei pentru standardele internaționale de raportare financiară a APFM Rauf Rzayev .

Conversațiile în cadrul evenimentului au vizat situațiile practice și recomandările prezentate de experți pe următoarele teme:

  • Specificul și metodele analizei financiare în situație de criză.
  • Sistemul de informații, premisă a efectuării analizei financiare.
  • Indicatorii financiari – instrumente manageriale de evaluare a situației financiare a entității

Evenimentul s-a finalizat cu sesiunea de întrebări și răspunsuri în cadrul cărei experții au răspuns la întrebările adresate de participanți.

Participanții au apreciat nivelul profesional al experților, precum și organizarea webinar-ului, la care au avut posibilitatea să participe profesioniștii contabili din Moldova, Azerbaidjan, Georgia, Ucraina și Belarus, fapt confirmat și prin comentariile publicate de participanții la seminar.