NOUTĂȚI

Serghei Puşcuţa: Plata impozitelor, incontestabilă în Republica Moldova
Data: 29.01.2018
Categoria: Noutaţile partenerilor


 
Activitatea Serviciului Fiscal de Stat este mediatizată de Publicaţia Periodică “Monitorul Fiscal FISC.md” zi de zi. Cititorii noştri au posibilitatea să ia cunoştinţă cu materialele ce reflectă poziţia oficială a autorităţii, cu documente emise de SFS, cu proiecte de legi, date statistice, campanii de informare şi conformare, comunicatele de presă ale instituţiei, astfel că persoanele interesate cunosc ritmul pulsului SFS.

Cu toate acestea, nu am ezitat să adresăm întrebările, tradiţionale la început de an, directorului Serviciului Fiscal de Stat, dlui Serghei Puşcuţa.

— Dle Puşcuţa, odată cu încheierea procesului de reformare a Serviciului Fiscal de Stat, accentul activităţii s-a deplasat de la principiul teritorial spre cel funcţional. Care sunt rezultatele acestei deplasări?
— În primul rând, tratarea contribuabililor și a legislației fiscale a devenit univocă, au fost standardizate serviciile oferite contribuabililor și s-a produs concentrarea potențialului de control al Serviciului Fiscal de Stat pe procese operaționale cu cel mai mare risc pentru interesele bugetului public național.

Dacă vorbim în criterii de performanţă, acestea sunt reflectate în majorarea ponderii veniturilor colectate la BPN de Serviciul Fiscal de Stat. Datorită a rezultatelor obținute, Parlamentul a avut posibilitatea să rectifice pe parcursul anului trecut legile bugetare anuale prin majorarea părții de venituri planificate administrate de SFS.
Continuare: monitorul.fisc.md
 

Înapoi la lista noutăţilor