EVENIMENTE
 
COMUNICAT INFORMATIV: 19-20 noiembrie 2019, Viena, Austria, Atelier QAN
Data: 19.11.2019
Categorie: Evenimente ACAP

Atelierul de lucru în cadrul Rețelei de Asigurare a Calității (QAN) organizat de   Institutul Contabililor Autorizați din Anglia și Țara Galilor (ICAEW) a avut  loc la Viena,   în perioada de 19-20 noiembrie 2019. 

La eveniment au participat reprezentanți ai organismelor profesionale din Austria,   Bosnia, Bulgaria, Estonia, Grecia, Lituania, Moldova, Olanda, Norvegia, Portugalia,   România; Slovacia și Suedia. Subiectele cheie care se discută în cadrul acestor   ateliere de lucru continuă să evolueze în mod organic, reflectând discuțiile   anterioare, precum și sugestiile formulate de participanți în timpul desfășurării   evenimentului.
  
Dezbaterile au continuat pe teme în care se evaluează calitatea dosarelor de audit. Sau prezentat și discutat progresele făcute de fiecare țară în parte cu privire la modalitatea de evaluare utilizată pentru verificarea calității dosarelor de audit. Grupurile de lucru au pus în evidență exemplele și situațiile întâlnite în cadrul inspecțiilor.
 
Una din temele discutate a fost legată de colaborarea organizațiilor profesionale cu organismele de supraveghere în ce privește delegarea funcției de control extern al calității organizațiilor profesionale, prevedere stipulată și în Regulamentul privind controlul extern al calității auditului, aprobat de Consiliul de supraveghere publică   a auditului din Republica Moldova.
 
În contextul elaborării unor principii comune privind monitorizarea auditului, inclusiv procedurile și clasificarea de audit, a fost pusă în discuție strategia continuării dialogului QAN cu Comitetul Organelor Europene de Supraveghere a Auditului (CEAOB).
Sesiunea de încheiere a fost dedicată deciziilor și planificării activităților viitoare. 
Inapoi la lista evenimentelor