EVENIMENTE
 
COMUNICAT INFORMATIV: consultări publice organizate de către Ministerul Finanțelor
Data: 17.10.2019
Categorie: Evenimente ACAP

În data de 17 octombrie a avut loc la Ministerul Finanțelor o nouă întâlnire de lucru între reprezentanții Ministerului Finanțelor, mediul de afaceri și asociațiilor obștești.

Principalele aspecte discutate în cadrul ședinței au fost axate pe prevederile noului Regulament privind evidența și calcularea amortizării în scopuri fiscale, precum și propunerile prezentate de către participanți, inclusiv și propunerile membrilor ACAP RM.

ACAP RM a participat  la discuție în cadrul unei ședințe organizate de Ministerul Finanțelor în privința noului Regulament privind evidența și calcularea amortizării în scopuri fiscale.

Se pretinde că noua metodologie va fi simplificată, ceea ce va determina optimizarea cheltuielilor suportate de agenții economici, asigurând totodată transparența acestora.

De asemenea proiectul prevede trecerea de la calculul amortizării lunare la calculul amortizării anuale, proporțional perioadei (lunilor) de exploatare a mijlocului fix pe parcursul perioadei fiscale.

Participanții la eveniment au propus norme de reglementare a modului de stabilire a duratei de amortizare pentru investițiile efectuate în mijloacele fixe care fac obiectul unui contract de leasing operațional, locațiune, concesiune, arendă, comodat, sublocațiune etc.


Regulamentul privind evidența și calcularea amortizării în scopuri fiscale va intra în vigoare după aprobarea de către Guvern.


Proiectul Regulamentului menționat se află AICI
Inapoi la lista evenimentelor