EVENIMENTE
 
COMUNICAT INFORMATIV: 19.09.2019,TEKWILL, Chisinau. Seminar cu genericul ”Greșelile tipice în evidența contabilă a rezidenților parcurilor IT”
Data: 19.09.2019
Categorie: Evenimente ACAP

 Cum să evităm greșelile tipice în activitatea rezidenților Parcului IT
 

”Moldova IT Park” a fost creat în Republica Moldova la 1 ianuarie 2018 pe un termen de 10 ani și are drept scop impulsionarea dezvoltării industriei tehnologiei informației în țara noastră. La fondarea acestuia autoritățile declarau că Moldova va deveni un hub regional în domeniul IT.
 
Conform ultimelor statistici, doar pe parcursul semestrului I al anului curent,companiile rezidente au generat venituri în sumă totală de peste 1,58 mld. lei, iar venitul total prognozat pentru anul curent depășește 2,8 mld. lei. Majoritatea veniturilor — 81% — provin din export, iar 19% – din vânzări locale. La sfârșitul lunii iunie 2019, numărul total de angajați ai rezidenților parcului a depășit 8,5 mii persoane, dintre care circa 7,5 mii sunt implicate direct în domeniul IT. Salariul mediu lunar în cadrul companiilor rezidente, în trimestrul II al anului 2019, a fost de 28,66 mii lei. Totodată, activitatea ”Moldova IT Park” este apreciată și de comunitatea internațională, chiar săptămâna trecută fiind recunoscut de Uniunea Internațională de Telecomunicații (UIT) ca fiind una dintre cele mai bune practici mondiale de promovare și dezvoltare a ecosistemului IT. Detalii
Inapoi la lista evenimentelor