EVENIMENTE
 
COMUNICAT INFORMATIV: Conferința Internațională „Codul Etic - baza profesiei contabile și audit: provocări și oportunități"
Data: 21.05.2019
Categorie: Evenimente ACAP


 
În data de 21 mai, la Moscova, ACAP RM a participat la Conferința Internațională „Codul Etic - baza profesiei contabile și audit: provocări și oportunități", organizată de către Federația Internațională a Contabililor IFAC în comun cu „Uniunea Auditorilor din Rusia", Universitatea de Finanțe din Moscova, Institutul Contabililor și Auditorilor Profesioniști din Rusia și Institutul Contabililor Autorizați din Anglia și Țara Galilor ICAEW.

Într-o epocă a schimbărilor tehnologice rapide, precum și introducerea pe scară largă a tehnologiilor digitale electronice, creează schimbări și în domeniul  raportării financiare. Astfel noua realitate provoacă atât autorii rapoartelor, cât și profesioniștii din domeniu, obligându-i să reflecteze asupra esenței activităților lor și a rolului lor în societate. În condițiile schimbării, etica determină baza, care asigură atât relevanța profesiei, cât și criteriile pentru luarea deciziilor cheie.

Evenimentul s-a concentrat pe dezbaterea chestiunilor tematice a aspectelor etice, luând în considerare aplicarea practică a principiilor etice în contextul provocărilor moderne pentru profesia de contabil și auditor, digitalizarea economiei, a proceselor tehnologice și economice exponențiale, care afectează cerințele utilizatorilor de informații financiare, precum și rolul și sarcinile contabililor și auditorilor într-o epocă a schimbărilor globale.

Conferința a reunit reprezentanți ai organizațiilor profesionale de contabilitate din Rusia, Kazahstan, Uzbekistan, Lituania, etc, precum și persoane din conducerea organismelor internaționale profesionale, ce reglementează profesia contabilă și de audit.
 
Inapoi la lista evenimentelor