EVENIMENTE
 
COMUNICAT INFORMATIV: 26-27 aprilie 2018, Viena Austria, atelier de lucru în cadrul Programului ”Promovarea dezvoltării sistemelor de control al calității auditului: tendințe și oportunități”
Data:
Categorie: Evenimente ACAP


 
Înperioada 26-27 aprilie curent, ACAP a participat la evenimentul organizat de Banca Mondială, care este o continuare a desfășurării atelierelor de lucru în vederea îmbunătățirii calității auditului, ca parte a programului în țările Parteneriatului Estic din cadrul Băncii Mondiale (STAREP).
 
Scopul seminarului a fost de a îmbunătăți cunoștințele participanților cu privire la sistemele de control al calității activității de audit prin prezentarea și punerea în discuții a principalelor principii de supraveghere a activității de audit și desfășurarea procedurilor de control al calității. În procesul discuțiilor au fost utilizate exemple din diferite țări participante fiind evidențiate cerințele legale relevante ale acquis-ului comunitar.
 
Participanții la seminar au avut posibilitatea de a face schimb de experineță, de a comunica cu experți internaționali care și-au oferit cunoștințele și experiența în scopul realizării reformei menite să consolideze sistemele de control al calității în diferite țări.
 
În cadrul seminarului menționat, ACAP RM a prezentat informația privind sistemul de control al calității activității de audit elaborat și mplementat în 2014, care are drept scop de a sprigini membrii-persoane juridice în elaborarea, implementarea și menținerea propriilor sisteme de control al calității.
 
La seminar s-au reunit participanții a două proiecte regionale, care acoperă 12 țări, și anume: STAREP (Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina) și UE-REPARIS (Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Serbia și Muntenegru).
 
Reprezentanţii ACAP RM au participat la acest eveniment dat fiind că Republica Moldova este ţară participantă a Programului STAREP, dar și din necesitatea schimbului de experienţă cu ţările participante, conformarea cadrului legal al Republicii Moldova cu cel european în domeniul sistemului de control al calității auditului şi soluţionarea problemelor existente în regiune ce ţin de domeniul dat.
 
Inapoi la lista evenimentelor