EVENIMENTE
 
Comunicat informativ: 23-25 ​​aprilie 2018, Viena, Austria, atelier de lucru al Comunității de practică PULSAR pentru educația contabilă din sectorul public (EduCoP)
Data:
Categorie: Evenimente ACAP


 

 
În perioada 23-25 ​​aprilie 2018, la Viena Austria, ACAP a participat la doilea atelier de lucru  al Comunității de practică PULSAR pentru educația contabilă din sectorul public (EduCoP).

Programul PULSAR EduCoP își propune să contribuie la:
  • Creșterea gradului de conștientizare și a schimbului de cunoștințe, prin schimburi reciproce, transfer de cunoștințe și cooperare regională.
  • Îmbunătățirea legilor / reglementărilor naționale prin asistență tehnică și sprijin de implementare.
  • Îmbunătățirea aranjamentelor instituționale și a capacităților instituționale privind raportarea financiară din sectorul public, elaborate în cadrul standardelor, al controlului calității și al modalităților de implementare
  • Procese naționale mai bune pentru a proiecta, adopta, traduce și disemina standarde și instrumente, precum și materiale educaționale conexe.
  • Înființate programe de formare, educație, certificare și dezvoltare profesională continuă, în conformitate cu cele mai bune practici emergente.
Lucrările atelierului s-au axat pe schimbul de exemple de bune practici în educația contabilă din sectorul public, concentrându-se pe educația terțiară, programele de certificare, programele academiei de finanțe publice și instruirea la locul de muncă. De asemenea, în cadrul atelierului au fost abordate căile de planificare specifice fiecărei țară, având ca scop final elaborarea unui cadru de competență bazat pe contabilitatea de angajamente pentru profesioniștii din sectorul public.
 
În cadrul workshop-ului, membrii PULSAR EduCoP au beneficiat de experiența experților internaționali din Ministerul de Finanțe, Curtea de Conturi  și Academia de Finanțe din Austria. Totodată participanții fost încurajați să împărtășească și să învețe unul de celălalt referitor la  strategii și posibile foi de parcurs pentru gestionarea reformei contabile din sectorul public.  
 

La finalul lucrărilor au fost discutate prioritățile de lucru pentru viitor, și au fost elaborați  pașii pentru a le aborda.

Beneficiari ai atelierului PULSAR EduCoP au fost reprezentanții profesiei din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Croația, Georgia, Kosovo, FYR Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia și Ucraina.
 
Inapoi la lista evenimentelor