DISCUȚII

ACAP Va informeaza: Ministerul Finantelor Proiectul - ordinul Ministrului Finanțelor cu privire la aprobarea modificărilor la Ordinul Ministrului Finanțelor nr.119 din 6 august 2013
Data: 05.06.2019

Stimaţi membrii!

 

ACAP RM Vă informează

 

Ministerul Finanţelor prezintă spre consultare publică Proiectul ordinului Ministrului Finanțelor Cu privire la aprobarea modificărilor la Ordinul Ministrului Finanțelor nr.119 din 6 august 2013.

Conform Acordului de Asociere, Republica Moldova și-a asumat angajamentul de a transpune în legislația națională Directiva 2013/34/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 26 iunie 2013 privind situațiile financiare anuale, situațiile financiare consolidate și rapoartele conexe ale anumitor tipuri de întreprinderi. Pentru a asigura transpunerea Directivei 2013/34/EU s-a elaborat și aprobat Legea contabilității și raportării financiare nr.287/2017.

 

În vederea finalizării procesului de transpunere în legislația națională a Directivei menționate, prin ordinul Ministrului Finanțelor nr.48/2019 au fost aprobate modificări la  Standardele Naționale de Contabilitate și prin urmare, este necesară modificarea și completarea Planului general de conturi contabile.

 

Proiectul ordinului Ministrului Finanțelor cu privire la aprobarea modificărilor la Ordinul Ministrului Finanțelor nr.119/2013, conține prevederi care reies din modificările la Standardele Naționale de Contabilitate.  

 

Fişiere
ro_6397_Ordin-Directiva.docx

Fişiere suplimentare

ro_6397_Nota-informativa-Planul-de-conturi.doc

 

IMPORTANT! În acest context solicităm respectuos examinarea proiectului dat și prezentarea propunerilor și a obiecțiilor Dvs la adresa de e-mail membrii@acap.md   până la data limită  14 iunie 2019.

 

 

Vă dorim succese în activitatea Dvs profesională!

Înapoi la lista discuţiilor
 
Formular pentru mesaj:
 
[+++]
Codul de securitate: *
  
* - Câmp obligatoriu